Bedrift

I dagens samfunn er det ikke nok med frukt på bordet og trening i arbeidstiden. Nei, mental trening og tilstedeværelse er viktig brikker for å få til vekst og trivsel på en arbeidsplass. I tillegg til å ha kunnskap om sannheten om stress.

Tidsklemma, omorganisering og endringer er blitt en stor del av livet i norske bedrifter. Kunsten er å forholde seg til dette på en fornuftig måte -uten at ansatte og ledere blir utbrent og syke.

Hva er egentlig denne sannheten om stress?

Vi trenger alle stress hormoner for å stå opp om morgenen, eller for å få levert en oppgave. Stress er en positiv drivkraft, som også kan i akutte tilfeller gi deg uante krefter. Men, ja det er et stort MEN..

Stress er også den største helseutfordringer vi har i Vesten, og de som blir rammet er yngre og yngre. Dette er svært urovekkende, og må tas på alvor.

Vet du hvor mye stress koster din bedrift? Stress er den største årsaken til legebesøk og koster samfunnet enorm mye.

Vet DU hva som skal til for å både forebygge, og hvilke tiltak som må til hvis skaden allerede er skjedd?

Jeg snakker om det positive stresset – det grønne lyse
Jeg snakker om når stresset er på det gule lyset, og når stresset har kommet på faresignalet rødt.

Last ned min e-bok å få gratis stress-mestringstips for din bedrift se øverst på hjem denne nettsiden.

Det er også verdt å nevne: «Verdens Helseorganisasjon (WHO) har erklært stress som den største helsefaren i vårt århundre»
Her i Norge ser vi at langvarige sykmeldinger stadig øker, og sykdommer som kan relateres til stress – blant annet utbrenthet – utgjør rundt 80 prosent av langtidssykmeldingene (ref. Dagens Næringsliv)

Stress er kostbart for den enkelte, bedriften og samfunnet. Dette er den ubehagelige sannhet.

Det lille røde huset hva kan det brukes til:

 1. Kurs hvor Mona er kursholder i tema: Arbeidshelse, mental trening, stressmestring eller mindfulness. Velg tema som passer for bedriften og de ansatte.
 2. Bedriften kjører egne kurs, leier stedet. Mona starter dagen med noen øvelser, ordner lunch og tar alle med på en liten tur i området.

 

 

 

 

Vestre Viken avdeling OU og Kvalitet var her og hadde sitt eget opplegg, hvor jeg bidro gjennom dagen. Her er  tilbakemeldingen :

«Sandvigen innfridde alle våre forventninger til en flott dagssamling. Stedet har svært  flotte omgivelser, en meget profesjonell vertinne og  serverte nydelig mat. Et sted der man får skuldrene litt nedpå, kan reflektere i ro og fred uten de daglige forstyrrelsene.

Vi likte godt kombinasjonen med jobbing med interne faglige temaer, mindfullnessøvelser og turmuligheter»

Anbefales på det sterkeste! Vi kommer definitivt tilbake. Cecilie Aronsen Opdan- Organisasjonsutviklingssjef Vestre Viken helseforetak»

Til høsten kommer flere bedrifter hvor jeg skal ha kurs for ansatte. Interessert ta kontakt.

Dagskurs med tema Stressmestring: Dette kurset kan bidra til at både ledere og ansatte tar stress-signaler på alvor, og gjøre noe før det er for sent.

Dagskurset vil inneholde både foredrag, øvelser, sunn god mat, en tur eller Yoga ute. Det legges vekt på læring, tilstedeværelse, avkobling og at alle avslutter dagen med ny kunnskap og ny energi.

Målet er at alle skal få med seg noen konkrete verktøy og strategier de kan bruke umiddelbart på jobb og privat.

Beliggenhet:

Adressen er: Sandvikveien 32, 3077 Sande i Vestfold.

Det er 1 time fra Oslo og Tønsberg og ca. 35 minutter fra Drammen. Eiendommen ligger helt nede ved vannet i naturskjønne omgivelser. Egentlig nok å bare komme ut hit til sjøen, og høre bølgeskvulp og fuglekvitter er det mange som sier.

Etter økende interesse fra bedrifter tilbyr jeg også:

 1. Boken – kan bestilles » Fyrtårnet – veien til god arbeidshelse»
 2. Foredrag- tema alt innen arbeidshelse -stressmestring
 3. Få inspirasjon på kurs/turer Spania
 4. Bli med på tur i naturen
 5. Bestill samtale – walk and talk
 6. Bestill dagskurs med ansatte Sande 2 valg: enten ha egne kurs eller jeg holder kurs
 7. Bestill 6 ukers kurs mental trening/mindfulness
 8. Bestill 8 ukers nettkurs/online mindfulness/stressmestring
 9. Bestill 8 ukers fysiske kurs
 10. Bli med på Ute Yoga og mindfulness

11. En samling kun for ledere – påfyll og ny energi. Dette er en dag hvor jeg samarbeider med Nina Fjeldhaug. Først kurs runde er fulltegnet.

Mona og Nina brenner for at ledere skal lære å prioritere å ta ansvar for sitt eget overskudd og sin egen bevisste tilstedeværelse. Som rollemodell og påvirker vil det gi store gevinster på flere plan. Vi vil derfor invitere deg til å investere denne unike dagen til eget påfyll og ny innsikt som kan mer enn doble resultater.

Her er det mange muligheter for å få mer kunnskap om tema, ta kontakt  så finner vi ut hva som er best for akkurat deg,  bedriften og ansatte.

Mona Steenberg Gran