Erfaringer

Det er nå mindfulness er den helt store trenden blant ledere i USAs teknologi- hovedstad Silicon Valley. Store selskaper som Google, Facebook, eBay og Twitter har vært trendsettere. Aller lengst har Google kommet, og så langt har over 2000 ansatte vært innom selskapets «Search inside yourself»-kurs. Mannen som er ansvarlig for kursene, ChadeMeng Tan, har blitt en kjendis langt utenfor miljøene som tradisjonelt har sverget til metoden.

Grunnen til at det har blitt så populært blant ledere, er at det markedsføres som en måte å oppnå bedre konsentrasjon på, å vie all oppmerksomheten til arbeidsoppgaver og beslutninger, og å unngå stress i jobben. Ref. Artikkel fra ukeavis Ledelse 3.01.14

Ansatte ved Telenor Global Services (TGS) på Fornebu la 10 minutter til stressmestring hver morgen. Gevinsten var kraftig reduksjon av stress, bedre søvnkvalitet og mindre smerter i nakke og skuldre etter bare tre måneder.

– Resultatene er overraskende sterke. Prosjektet har vist at mindfulness er et lite og rimelig tiltak med stor effekt, mener BI-Professor Ingunn Myrtveit.

Forskning gjennom mange år har vist at oppmerksomhets trening virker stressreduserende.Det er ikke urimelig å anta at produktiviteten i  bedriften øker når stressnivået blir lavere. At de ansatte sover bedre om natten og har mindre smerter i kroppen, peker i samme retning, sier Myrtveit.

Det kan tenkes at ledere blir i stand til å ta bedre beslutninger gjennom å øve oppmerksomheten, tror hun.

HVA ANDRE HAR SAGT / MENT:
  • Mindfulness kan ikke ”fikse” alt, men gjør at jeg endrer perspektivet mitt på problemer, og åpner opp slik at jeg lettere ser muligheter.
  • Mindfulness gjør at jeg er mye mer bevisst på hva jeg tenker, og sier om meg selv og andre. Jeg har større empati.
  • Mindfulness gjør at jeg kan stoppe opp før jeg går i stressfella. Jeg legger fortere merke til at skuldrene heiser seg og at jeg puster helt øverst i brystet.
  • Mindfulness har gjort at jeg er mye mer takknemlig.
  • Mindfulness har gjort at jeg er mye mer tilstede for ansatte, kunder og ikke minst barna når jeg er hjemme.
  • Mindfulness har gjort at jeg sover mye bedre, bekymrer meg mindre og har mer energi.
  • Mindfulness har gjort at jeg håndterer mine smerter på en bedre måte. Og at jeg slipper litt tak i vonde følelser og tanker.
  • Mindfulness har gjort meg mer effektiv og kreativ på jobb.
  • Mindfulness har fjernet mitt stress!
  • Livet mitt er før og etter mindfulness treningen – jeg har det utrolig bra nå!