Hvordan få stressmestring i bedriften

Ta kontakt  for å få sydd sammen en ett opplegg som passer de ansatte og bedriften på best mulig måte.

Det lille røde huset i Sande kan leies til dagskurs inkl. lunch passer for små grupper fra 6-10 stykker. Her kan man også ha workshop med ledergruppen eller ansatte hvor f.eks Mona kommer inn og har 1-3 timer stressmestring – mentaltrening – mindfulness som tema.

Dette stedet kan også leies til sommeravslutning med aktivitet både på land og i vann. Mulighetene er mange – ta kontakt 412 05 157.

Hva er mindfulness – stressmestring?

Dette handler om å trene sinnet.  Det er nesten akkurat det samme som å gå på treningssenter, du trener muskler, men her trener du muskler som sitter i hjernen din.

Verktøyet du bruker er pusten og metoden er stillhet. Pusten har du alltid med deg, og det å stoppe opp, ha oppmerksomheten på pusten kan gjøre at du verken tenker fremover eller bakover i tid.  Du kobler deg på her og nå. Det er her du skal være når viktige avgjørelser skal tas og du trenger å lytte til andre eller til deg selv.

Ingenting stresser oss mer enn tankene våre, vi har faktisk ca. 70.000 tanker i løpet av et døgn. Vi grubler, fordømmer, analyserer, tolker og fortolker, og ofte handler det om fortid eller framtid.

Mindfulness er en enkel måte å motvirke stress på og bli mer bevisst det å være tilstede i øyeblikket. Mindfulness er stressmestring satt i system. En forskningsbasert metode som kan vise til svært gode resultater:

 • Reduserer stress
 • Øker konsentrasjon og oppmerksomheten
 • Øke effektiviteten
 • Bedre søvnkvalitet

9 måter man kan lære om mindfulness / stressmestring:

 1. Lese bøker – dette er en fin måte å få litt mer kunnskap om hva mindfulness går ut på.
 2. Hør på foredrag
 3. Bli med på kurs/tur å få inspirasjon. Hvert år er det mulig å bli med på kurs i Spania. Tema er energitur med mindfulness.
 4. Bli med på tur over flere dager i den norske naturen. Hvert år samarbeider Mona med Turistforeningen.
 5. Ta en til en samtale. Bestill walk and talk i Sande. Bli med å finn roen ved fjorden!
 6. Sett av en hel dag med ansatte og bli kjent med mindfulness – stressmestring
 7. Bli med på 6 ukers kurs i Sande. Få noen teknikker og inspirasjon– hvor tema er mindfulness og mental trening.
 8. Gå et online-kurs/nettkurs i mindfulness stressmestring
 9. Bli med på et fysisk kurs (8 uker) mindfulness stressmestring

Ønskes det å få til en endring, da bør det sette av minst 8 uker til trening. Dette er fordi det å endre en vane tar tid. Samtidig er dette trening av struktur i hjernen, og all forskning tilsier at det bør settes av minimum 10 minutter til trening hver dag for å få dette under huden.

Mindfulness- treningen blir da en ny måte å leve på. Det skal være like naturlig  å fokusere på pusteøvelser og tilstedeværelse, som det er å pusse tennene om morgenen.

Få tilsendt gratis e-bok hvilke muligheter du har denne kan du laste ned på første side. Eller ta kontakt for en prat 412 05 157.