Synspunkter om boken

Psykolog John Petter Fagerhaug har drevet psykologpraksis i Oslo siden år 2000 og er en ofte benyttet foredragsholder. Gjennom arbeidet med sykemeldte, ofte utbrente og slitne, har han loset både leder og medarbeider tilbake til arbeidslivet utallige ganger.

Om boken sier han:

Denne boken er et nødvendig verktøy både for de sykemeldte, for de som jobber med veien tilbake på alle sider av bordet, og for ledere på alle nivåer. Mange leter etter hjelp i informasjonskaoset – her er den hjelpen de leter etter.»

 

Torild Marie Nilsen cand.polit , organisasjonspedagog og HMS-rådgiver i Fredrikstad kommune. Hun arbeider med prosessledelse og coaching av ledere og ansatte innen omstilling, teamutvikling, arbeidsmiljøutvikling, konflikthåndtering.

Mona Steenberg Gran har i denne boken tatt utgangspunkt i egne erfaringer som både sykmeldt og leder. Denne kombinasjonen gir verdifulle perspektiver på hvilke valg og muligheter vi har når vi selv, eller noen vi er leder for, blir syke. Fyrtårnet er en lettlest, informativ og ikke minst klok bok om å få det til – også når en er syk!

 

Vibeke Holst, attføringssjef Enter, Drammen. 25 års arbeidserfaring fra Aetat og attføringsbedrifter innen feltet arbeidsinkludering. Jeg erfarer ofte at mennesker som har falt ut av, eller er i ferd med å falle ut av arbeidslivet, finner det vanskelig å finne fram i offentlige systemer og tilbud. I tillegg har de behov for tips og råd i sin situasjon.

Boken Fyrtårnet – Veien til god arbeidshelse er oversiktlig, favner mye, er lett forståelig og et godt verktøy for å gi mennesker mulighet til å være aktør i eget liv. I tillegg kan boka være et godt oppslagsverk for ledere i sykefraværsoppfølging.

 

Anne Marie Besseberg, leder bedriftshelsetjenesten Synergi Helse, Buskerud, Oslo, Akershus. Gjennom bedriftshelsetjenestens arbeid bistår vi daglig sykemeldte og deres ledere og opplever utfordringer som begge parter møter.

Boken Fyrtårnet – Veien til god arbeidshelse kan anbefales til sykemeldte og til ledere. Den sykmeldte får en etterlengtet samlet oversikt over hjelpeapparatet og råd til selvhjelp. Boken gir ledere innsikt i sin rolle i oppfølgingsarbeidet av sykemeldte og ikke minst gode tips til helsefremmende ledelse. Sunne ansatte i et helsefremmende arbeidsmiljø er ofte det ledere og ansatte ønsker å oppnå. Boken tar for seg viktige forhold som fremmer god arbeidshelse, herunder ansvar for egen helse og eget arbeidsmiljø, betydningen av god ledelse og ha kollegaer som bryr seg.

DR. Espen Follmo – Solbergmoen legesenter har skrevet dette på sin side:
Boken Fyrtårnet – veien til god arbeidshelse er en oppslagsbok for sykemeldte og arbeidsgivere. Boken er et verktøy både for de sykemeldte, for de som jobber med veien tilbake på alle sider av bordet, og for ledere på alle nivåer. Mange leter etter hjelp i informasjonskaoset – her er den hjelpen mange leter etter.
Boken kan anbefales både til sykemeldte og til ledere. Den sykmeldte får en etterlengtet samlet oversikt over hjelpeapparatet og råd til selvhjelp. Boken gir ledere innsikt i sin rolle i oppfølgingsarbeidet av sykemeldte og ikke minst gode tips til helsefremmende ledelse.
Sunne ansatte i et helsefremmende arbeidsmiljø er ofte det ledere og ansatte ønsker å oppnå. Boken tar for seg viktige forhold som fremmer god arbeidshelse, herunder ansvar for egen helse og eget arbeidsmiljø, betydningen av god ledelse og ha kollegaer som bryr seg.

Andre synspunkter etter boklanseringen:

 • Ann Kristin Myrhaug

BRA bok. Da har jeg kost meg og lest boken. Du balansere det formelle og private på en måte som gjør boka GOD Veldig bra valg om tema og hva du har tatt med. Foredraget / presentasjonen din i går var flott. Synes det var litt morsomt at mikrofon din gikk tom. Var bare et bevis at alt trengs lades for å ikke bli utladet. Jeg fikk mye ladning i går kveld. Flott. TAKK

 • Tonje Klausen

Tusen takk for en flott kveld med foredrag og musikk – og ikke minst gratulerer med bokutgivelsen. Vi sloss om å lese boka her i huset, men i dag har jeg fri og boka er mi!!! Skal sette meg godt til rette og nyte boka og dagen.

 • Ann Kristin Andersen

Min gode venninne Mona Steenberg Gran hadde boklansering igår. En flott kveld, og Mona du deler din historie på en nydelig måte. Boken Fyrtårnet – veien til god arbeidshelse er en oppslagsbok for sykemeldte og arbeidgivere. Men den er også så mye mer, nydelige bilder, historier og spørsmål til ettertanke. Jeg anbefaler den på det varmeste.♡

 • Nina Marshal

Gratulerer så mye med boken, Mona. Den ble veldig fin og kan sikkert være til god hjelp for mange som trenger det! Det er litt av en bragd å utgi en sånn bok, og jeg så i kveld at det var mange som ble imponerte og stolte av deg. Da var det på sin plass med en velfortjent hvil Lykke til videre!

 • Inger Effy Andersen

Flott kveld med positiv energi i bøtter og spann!!! Boka er så ærlig, ryddig og forståelig Mona! Et fantastisk hjelpeverktøy! !! Anbefales!!!!!

 • Tone B. Bergflødt på Renskaug Vertsgård

Hei, takk for en inspirerende kveld i Børsen på boklanseringen. Du var god å høre på, mye gjenkjenning i det du sa for meg. Fantastisk at du har fått historien transformert til en bok til glede for mange. Og jeg tror du absolutt kan nå ditt mål om å få ned sykefraværet med ditt budskap og din energi . Lykke til videre med livet og boksalget!

Takk for en flott kveld. Gleder meg til å lese boka

 • Du var supergod. Gleder meg til å lese boken. Klem fra Trine
 • Kjempe flott foredrag og en veldig nyttig og interessant bok:-) du har all grunn til å være stolt! Klem Lene.
 • Takk for en flott kveld. Gleder meg til å lese boka
 • Wenche skrev: En utrolig flott bok Mona, terningkast seks 🙂 Tommel opp !!
 • Helt enig med Wenche jeg gir den en sekser jeg også. En bok som rørte meg ️og en bok som gir meg mange svar. Takk Marit.
 • «En veldig god bok. Nyttig jule gave» Ann Kristin
 • Det er bare en ting å si om boken ….FANTASTISK…, LØP OG KJØP. Lene.

HUSK HAR DU LYST PÅ DIN EGEN BOK ELLER BESTILLE BOK TIL DINE ANSATTE VELG ENTEN E-BOK ELLER FÅ BOKEN TILSENDT I POSTEN.