Hvordan få fart på rompa igjen? Komme seg over dørstokkmila?

Er du en av de som satte nyttårsforsetter om å trene mer? Er du også en av de som nå har falt av, og er tilbake i gamle vaner?

De fleste setter seg faktisk mål om å trene mer på nyttårsaften, mens andre  har  mål om å slutte å røyke, slanke seg, bli mer positiv, gjøre mer ”gøyale” ting.

Og selv om alle disse målene/drømmene var viktige for deg, så kan det hende livet har kommet litt i veien. Ofte så skjer dette akkurat i disse dager.

Jeg er der nå, men jeg er ikke alene. Hele 80 % av de som laget seg nyttårsforsett, har gitt opp når februar har kommet.  Mange synes det er mørkt og kaldt ute, mye koseligere å drikke kaffe og lese en god bok:-)

Hvorfor er det slik? Er man ikke sterk nok, har man ingen viljestyrke og karakter?

Min unnskyldning har vært sykdom i familien og hos meg selv (ikke noe alvorlig bare influensa og forkjølelse)I helgen følte jeg meg bedre og våknet søndagsmorgen med et stort ønske om å bli med på en planlagt skitur. Det var blå himmel og  nysnø så langt øyet kunne se. Det var bare så vakkert, som et julemotiv på et postkort. ”Jeg må være med”, sa jeg til mannen min, og tok litt ekstra medisin.

Turen ble svært vellykket, flott dag med gode venner, solen som varmet og blide mennesker overalt i løypene. Frisk luft kan da ikke skade tenkte jeg.

Neste dag var forkjølelsen igjen verre, jeg googlet ”kan man trene når man er syk”.

– Har du feber eller kjenner deg syk i kroppen skal man ikke trene, sier tidligere Olympiatoppen-lege Ola Rønsen. – Immunsystemet tåler dette stresset, som vanligvis gir en positiv effekt. Men når man er syk, henter man ikke denne positive effekten av å stresse immunsystemet med trening, sier han. (Kilde DN 20. des. 2013)

Mange følger også “over nakke-regelen” den går ut på har du symptomer under halsen (forkjølelse med brystsmerter, kroppsverk etc) skal du ikke trene, men hvile mest mulig.

Har du kun lettere forkjølelse så kan du fint trene. Jeg tok en sjanse på denne skituren, men nå skjønner jeg at jeg må avvente litt til før ny treningsrunde tar til.

Hva gjør du? Og hvordan skal man komme seg tilbake til treningen igjen når man har falt litt av?

Og hvorfor er det så mange som ikke greier å fullføre nyttårsforsettene lenger enn til februar?

Hvis det ikke har noe med sykdom å gjøre, er årsaken da latskap og dårlig viljestyrke?

Nei, det er ikke slik det er.

Vet du at det er egentlig underbevisstheten din som tar over og styrer deg tilbake til gamle vaner.

Du må finne din indre motivasjon og hvorfor du ønsker å oppnå denne drømmen om f.eks trene mer.

Du må få med deg viljestyrken og underbevisstheten slik at de jobber på samme lag med ditt bevisste sinn.

Jeg velger nå og roe litt ned, gå turer også komme tilbake til treningssenteret så fort det lar seg gjøre. Jeg gir ikke opp. Jeg vil tilbake til flytsonen, og da må jeg repetere gang etter gang.

Vil du endre livet ditt, må du endre vanene dine, så enkelt, men også ganske så utfordrende.

Når livet kommer i veien, eller du er på vei til å gi opp, er det viktig å justere. Finn ut hvorfor du ønsket å trene, hva var grunnen. Også begynne forsiktig igjen med å sette en ny plan for trening. En plan du kan holde, dette skaper mestring, også kan du øke mer når du er klar.

Husk du er mye tøffere enn du tror, ikke gi opp nå. Vær en av de som gjennomfører.

Jeg kommer snart tilbake, kan jo teste ut de «hvite timene» på treningssentrene. De som er mer avslappende og rolige, til kroppen min er mer på lag igjen.

Klem fra Mona

PS! Ønsker du å bli god på mental trening få flere gode tips trykk på denne linken: Bli best med mental trening

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *