Jeg var leder og ikke interessert i sykefraværs oppfølging..

Jeg var leder og eiendomsmegler og elsket jobben min. Det jeg ikke likte og heller ikke ville bruke tid på var forebygging og oppfølging av syke ansatte. Det var rett og slett lite interessant. Jeg var også den i firma som slet med helsa, men det ville jeg ikke akseptere. Noen tre dagers var det aldri snakk om, det var heller alle de gangene jeg havnet på sykehus eller var så syk at det var helt umulig å være på jobb. Tiltros for dette skulle jeg være den som produserte mest, være den beste i firma – og det var jeg. Jeg jobbet døgnet rundt var super effektiv, men glemte det viktigste «lytte til min egen kropp- lytte til de ansatte». Det var ikke det at jeg ikke var interessert i at de ansatte skulle ha det bra, fersk frukt og oppmuntring til trening var jeg flink til…., men god arbeidshelse er SÅ mye mer enn det.. Jeg ble tvunget til å stoppe opp – det ga meg noen nye muligheter. Det først jeg måtte gjøre var å akseptere min situasjon jeg måtte vedkjenne hvor jeg var i livet. Fornektelse av min helsesituasjon hadde jo ikke akkurat gjort at jeg kom videre.. Aksept er faktisk det sterkeste virkemiddelet vi har som kan gi oss endring og vekst som menneske. Jeg måtte lære meg mer om balansen i livet mellom arbeid og restitusjon. Jeg var faktisk flinkere til å lade telefonen enn til å lade meg selv. I denne prosessen la jeg merke til at det ikke bare var jeg som slet med dette. NORGE AS hadde/har utfordring med sykefravær. Min interesse for dette feltet startet.. Sykefraværet – samfunnsansvar og kostnader – hva betyr IA? Hva slags plikter har arbeidsgiver? Hvordan møte ansatte som er syke? Hva er årsaken til sykefravær? Hva kan bedriften forebygge? Hva med kultur, arbeidsmiljøet? Hva er god helse, og helsefremmende ledelse? Hvordan ha en god samtale med den syke? Og hvem tar vare på lederen? Dette ble temaene i boken «Fyrtårnet – Veien til god arbeidshelse». Det er en veiviser gjennom det vanskelige terrenget som sykmelding, sykdomshåndtering og forebygging er. Målet med boken er at arbeidsgivere og sykmeldte skal forstå hverandre bedre. Det som gjør meg glad er at boken blir i dag brukt hos mange firmaer med positive resultater – det er fantastisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *