Mindfulness

Hva er mindfulness:
Mindfulness er en enkel metode (men ikke lett) for å få mindre stress i livet og mer tilstedeværelse. Det ER selvledelse.
Jeg sier ofte at mindfulness er det motsatte av stress. Det er oppmerksomhet og konsentrasjon.
Metoden er stillhet og verktøyet er pusten/kroppen din.

Du kan velge mellom følgende kurs:

  1. Rent 8 ukers mindfulness kurs kveldstid i Drammen – oppstart september 2018
  2. Rent 8 ukers mindfulness kurs dagtid i Drammen – oppstart september 2018
  3. 6 ukers kurs med kombinasjon mental trening og mindfulness, Sande – oppstart april 2018
  4. Onlinekurs – meld deg på når det passer deg
  5. Spania oktober 2018 onsdag 10-mandag 15. oktober uke 41
  6. Tur med mindfulness i Finnemarka – nord for Drammen med DNT – torsdag kveld 31. mai tom. lørdag 2. juni 2018

Link til påmelding kurs

Hvordan trener man mindfulness:
Det handler om å trene sinnet. Det høres kanskje lett ut, men vi kan ha opptil 70.000 tanker i løpet av et døgn. Og det sies at 95 % av disse tankene har vi tenkt før, og de handler ofte om fortiden eller fremtiden. Og det er ingen ting som stresser oss mer enn akkurat tankene våre.

«Du kan ikke stoppe bølgene,
men du kan lære deg å surfe»
-Jon Kabat-Zinn

Det Jon skriver om her er at du ikke kan stoppe «bølgene» av tanker og følelser som kommer, men du kan lære deg å ikke bli like påvirket. Du kan lære deg å «surfe» forholde deg til dine tanker og følelser slik at du blir mindre styrt av de.

Mindfulness er en spesiell måte å ha oppmerksomheten på, du skal ha oppmerksomheten på det du gjør, det du føler og det som skjer – uten tolke, dømme eller analysere. Bare observere det som er.

Vi deler treningen opp i formell trening og uformell trening.
Formell er når du setter av tid til trening minimum 10 minutter om dagen. Det er fire måter å trene på: Sittende meditasjon, gående meditasjon, kroppskanning og Yoga.
Den uformelle treningen går ut på å være tilstede i det du gjør. Eks. når du spiser så legger du merke til hva du føler, hva det smaker, hva det lukter etc. Du bruker sansene og oppmerksomheten din konsentrert på det du gjør.

Hvordan bli kjent med mindfulness – kurs:

Jeg tilbyr kurs i Norge og Spania for alle, og kjører egne stressmestringskurs for bedrifter.

De fleste av mine kurs er 8- uker dette fordi all forskning viser til at for å endre en adferd/endre strukturen i hjernen (det er det som skjer) så må det settes av trening i minimum 10 minutter i 8 uker.

Ved å være med på et dagskurs vil du få kunnskap, men det er først når kunnskapen brukes over lengre tid at endring vil merkes.

Link til påmelding kurs: Link til informasjon om mindfulness kurs

Sannheten om stress:
Er du klar over at vi alle trenger stresshormoner for å stå opp om morgenen, få utført en oppgave eller for å prestere på topp.
Vet du at akutt stress kan føre til uante krefter i kroppen din. Eks. Du kan greie å løfte en bil hvis benet til barnet ditt ligger under.
Stress kan være ganske så forførende, du blir skjerpet i øyeblikket.

Men, er du også klar over at stressplager er den største helseutfordringen vi har i vesten, og at dette er den mest kjente årsaken til at du og jeg går til lege? Eksperter mener at kronisk stress kan føre til kreft, hjertesykdommer, diabetes, høyt blodtrykk…
Og ikke bare det, men de som blir rammet er yngre og yngre. Faktisk helt ned i barnehage alder meldes det nå om stressplager.

Stress kan beskrives som et trafikklys, grønt (det positive stresset) , til gult og til faresignalet rødt, Vet du nok om når du er på grønt, gult eller rødt?

Det sies også at nesten 70 % av sykefraværet i dag handler om stress.

Mindfulness kan støtte seg til veldig mye forskning og er en annerkjent metode for å redusere stress, øke effektiviteten, konsentrasjonen og få bedre søvn og livskvalitet. Det er hele 16 gode grunner for å trene mindfulness – ta mindfulness inn i livet ditt.

Mindfulness, «Oppdrag lykke» på NRK http://tv.nrk.no/serie/oppdrag-lykke/mdhp13003513/sesong-1/episode-5#t=1m26s

Sto under furu