Hvorfor mindfulness kurs?

Er ikke det å være oppmerksomt til stede veldig enkelt, bør man gå på kurs for å lære dette?

Det kan være enkelt å være tilstede, men det er ikke lett. På engelsk sies det om mindfulness at det er «simple but not easy».
Definisjon: Oppmerksomhet på en bestemt måte, øyeblikk for øyeblikk, med vilje og en ikke dømmende måte.
Å utvikle evnen til å være oppmerksomt tilstede krever disiplin og innsats fordi uoppmerksomheten og våre inngrodde vaner er så sterke. De fleste mindfulness kursene er på 8 uker, med krav om daglig trening. Det er bevist gjennom forskning at trening over denne tiden skaper effekter.

Oppmerksomt nærvær innebærer å være helt våken og til stede i våre liv. Å fornemme det pulserende livet i hvert øyeblikk. Vi føler oss da mer levende. Vi åpner oss samtidig for våre indre ressurser, vår innsikt, vår forvandling og vår vekst. Jon Kabat-Zinn.

Ønsker du en forandring i livet ditt? Ønsker du å være mer tilstede få bedre livskvalitet?

Den viktigste faktoren ved livskvalitet er å være tilstede i øyeblikket. Mitt liv bar preg av utrolig mye stress og tanker som var veldig ofte ute på vandring. Når jeg gikk tur i skogen var hodet mitt fullt av løsninger, bekymringer og tanker om fremtiden og fortiden. Når jeg spiste kjente jeg ikke om maten var kald eller varm. I samvær med andre var mitt hode ofte et helt annet sted. Jeg kan ikke si at jeg er 100% tilstede – alltid, men jeg er blitt mye bedre og legger fortere merke til når tankene mine begynner å vandre vekk. Jeg er også blitt bedre både på konsentrasjon, oppmerksomhet og fått mye bedre livskvalitet.

Jeg vil råde alle som føler at de sliter med å være tilstede om å ta et kurs. Man trener opp evnen til å styre oppmerksomheten og ikke bli så fort distrahert.

Barn er naturlig tilstede, de trenger ikke kurs.. her må jeg vise til en nydelig liten film:

https://www.facebook.com/photo.php?v=297978466998341