Når livet kommer i veien!

Når livet kommer i veien!

I en av coaching samtalene jeg hadde forrige uke, så var dette et tema. Vi hadde tidligere gått igjennom hva som skulle til for å begynne å bevege seg mer/få trening inn i det daglige livet. Vi hadde snakket om motivasjon, hvilke dager som passet best og dato og tid når vedkommende skulle begynne. Men likevel så hadde livet kommet i veien, gjentatte ganger – det hadde ikke blitt noe trening – ikke noe mer aktivitet.

Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i dette at dagene, ukene og månedene bare forsvinner – uten at man er ”leder” for dagene. For når er det det ikke skjer «noe» bursdager, jobb ting, venne ting, ferier ol.?

Kanskje har du tanker om at du skal ringe venninnen din regelmessig. Eller du tenker at du skal besøke de gamle i familien. Eller du skal gjøre noe hyggelig med kjæresten eller barna. Kanskje har du ønske om å lese en bok eller du har bestemt deg for å være i mer aktivitet og spise sunnere….

Det kan være mange tanker og ønsker, men dagene går og tar du ikke styring så løper du til slutt som et hamster i bur og blir en slave i ditt eget liv.

Personen jeg hadde coaching time med fortalte også at han ikke skulle ta så mye ferie, maks en uke og en lang helg litt senere. ”Hva er grunnen til dette spurte jeg” ”Kundene må følges opp, og så liker jeg å tjene penger” var svaret jeg fikk veldig fort.

”Jeg må spørre deg, hvordan har du det når du jobber så mye? Hvordan har kroppen din det? Våkner du uthvilt og fylt med glede? (Sannheten var som jeg visste at personen hadde vondter både her og der – kroppen hadde gitt mange beskjeder i lang tid) Hva skal du gjøre med pengene? ”
stresset mann på jobb kveld

Jeg vet av erfaring hva som skjer hvis man fortsetter å presse kroppen, – ikke lytte og dette pågår over lang tid. Da vil kroppen gi sterkere og sterkere signaler, og til slutt så går kroppen til streik – man blir helt utladet og greier ikke å gjøre noe.

Mye penger gir da ingen lykke, hvis kroppen bare ligger i en seng totalt utslitt! Tror mange tenker at det skjer ikke meg – jeg jobber jo med noe jeg elsker (jeg har vært der – snakker av erfaring – du blir ikke skånet selv om du jobber med ting du elsker!)

Tankene mine gikk tilbake til min erfaring, men også til det jeg hadde skrevet i boken min Fyrtårnet – Veien til god arbeidshelse. Om å være tilstede i livet du lever. Jeg viser til australske Bonni Ware, hun jobbet med å ta vare på pasienter som hadde få uker igjen å leve.

eldre dame blid

Og ut fra det hun lærte av pasientene så noterte hun 5 punkter som døende angret på ved livets slutt:

1. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt mot til å leve et liv tro mot meg selv, ikke det livet andre forventet av meg.
2. Jeg skulle ønske jeg ikke hadde jobbet så hardt
3. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt mot til å uttrykke følelsene mine
4. Jeg skulle ønske jeg hadde holdt kontakten med vennene mine
5. Jeg skulle ønske jeg hadde latt meg være lykkeligere

Av og til tar jeg disse punktene opp som en viktig bevisstgjøring for å gjøre oss mer tilstedeværende i det livet vi lever.

Lever du et liv i tråd med dine verdier? Gjør du ting som er godt for kroppen din?

Jeg fortsatte å stille spørsmål, vedkommende vred seg av og til i stolen, men svarte på spørsmålene. Etter en stund hadde vedkommende kommet frem til hva hans drømmeferie var og hvordan han nå skulle begynne treningene. Før jeg forlot vedkommende, var treningsplanen laget og ekstra ferie bestilt. Det viktigste av alt det kom fra ham (ikke fra meg), jeg var bare en som hjalp litt til for at vedkommende skulle kjenne etter og gjøre det som var til det beste for ”hele han”.

Jeg ba vedkommende sende meg en liste på hvorfor han skulle begynne å trene i ferien. Det skulle være en liste med 5 til 10 punkter.

Er du flink til å være i aktivitet? Sommeren er en fantastisk tid å starte på eller være enda mer i aktivitet.

Det er faktisk hjernen din som har best utbytte av at du trener regelmessig! Leste det akkurat idag på nettet.
hjerne på treningsstudio

Er du på ferie, sjekk om det er et treningssenter i nærheten – de pleier å ha rimeligere priser i juli.

Det fine med å trene inne på et treningssenter nå i feriemåneden er at det ikke er så mange andre der, du slipper å stå i kø for å få treningsapparat!

joggesko og telefon
Jeg fortsetter mitt mål om å like å trene inne på et treningssenter, jeg har tusen andre ting jeg har lyst til å gjøre isteden, men må prioritere. Om det er lett? Nei, det kan jeg ikke si at det er.

Denne uken prøvde jeg meg på slynge trening. PT Tom viste meg noen effektive øvelser (kommer tilbake til dette senere) Det jeg kan fortelle er at jeg synes det var vanskelig, men har stor tro at dette er en veldig bra treningsform.

På slyngen.no står det skrevet om slyngetrening:

Slyngetrening er en av de mest effektive styrketreningsformene som finnes. Ved å trene slyngtrening blir man sterkere i coremusklene, altså kjernemusklene i kroppen.

Grunnen til dette er den ustabiliteten slyngene skaper. Det er coremusklene som holder oss stabile, og ved å trene de opp kan man unngå skader, for eksempel i ryggen. Fordi slyngetreningen aktiverer svært mange muskler vil treningen gi svært høy intensitet og høy forbrenning. Riktig utførte øvelser med høy intensitet, 20 minutter 2-3 ganger i uken er nok til å øke muskelmassen og merke stor fremgang. Slyngetrening passer for alle.

Har du lyst til å lære mer om det å bli mer kjent med deg selv så trykk på linken du vil få tilgang til et gratis webinar som sendes torsdag 30. juni.
Link til webinar

Ha en flott tilstedeværende uke hvor du tar vare på deg selv både med aktivitet og hvile.

Mona Steenberg Gran
Mental trener og mindfulness instruktør

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *