Sykmeldt, hva nå?

«Du er syk» sa legen og mente jeg måtte være borte fra arbeidslivet en god stund. Gudskjelov visste jeg ikke da hvor lang denne perioden skulle vise seg å bli. Ikke lenge etter beskjeden fra legen dro jeg på biblioteket for å finne en bok som kunne gi meg noen svar. Jeg ønsket en «oppskrift» på hvordan kunne jeg bli fort frisk, og som også kunne gi meg noen gode råd på veien tilbake til arbeidslivet. Jeg lette og lette – men jeg fant ingen slik bok. Det var skuffende, men jeg ga ikke opp. Å bli frisk kunne da ikke være så vanskelig? «Tren litt mer, spis sunnere og få nok søvn, da er du raskt tilbake» sa jeg til meg selv. Det viste seg at det ikke var så enkelt. Da jeg ble sykmeldt hadde jeg muskelknuter i ansiktet, nakken, brystet og nedover ryggen. Jeg var svimmel, uvel, hadde konsentrasjonsvansker, var konstant trøtt og hadde svært lite energi. Jeg kjent bare en enorm tomhet i kroppen. Jeg var redd og usikker med tanke på fremtiden. Hvordan skulle jeg forholde meg til ALT. Hva med jobben, kollegaer, NAV, mannen min og barna mine og ikke minst hvordan skulle jeg forholde meg til meg selv i den nye situasjonen? Jeg hadde så mange spørsmål. Det var da jeg bestemte meg for å skrive denne boken som jeg ikke fant og som ville gi meg noen svar. Og slik ble boken «Fyrtårnet – Veien til god arbeidshelse» til…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *