Takknemlighet en sterk kraft!

I dag fikk jeg så lyst til å dele med deg hvor viktig og hvor sterkt ordet og følelsen «takknemlighet» er. Les gjerne ordet TAKKNEMLIGHET høyt for deg selv, og tenk etter; hva er det første du får opp i ditt hodet – hva er du takknemlig for i dag? Kjenn på det litt.

Jeg kommer fra kurset i Spania, hvor vi startet hver eneste morgen nede ved stranda, og opplevde de mest fantastiske soloppganger du kan tenke deg. Her er noen av bildene, slik at du også kan se hvor vakkert det var:

Der vi sto sammen i stillhet og så solen vise seg til en ny dag, gjorde noe med oss. Vi følte alle en utrolig takknemlighet for å oppleve dette magiske over at en ny dag skulle begynne. En dag som ingen viste hvordan ville bli, en dag med nye opplevelser og inntrykk.

Hjemme i Norge våknet jeg i dag med enda en dag med regnvær og grått, men jeg føler fremdeles på takknemligheten. Dette er noe mindfulness- treningen har hjulpet meg med. Er livet litt trist og grått akkurat som en regnværsdag, så er det en utrolig kraft i det å finne noe du er takknemlig for. Uansett hvor ille det er så tror jeg det er mulig å finne noe.

Vi snakket mye om dette på kurset i Spania. Det å ligge litt i sengen før en står opp, kjenne litt etter og si til seg selv noen gode ord. Like viktig er det før en legger seg, og gjøre det samme. Alle fikk utdelt en liten bok hvor jeg anbefalte å skriver ned 3 ting de er takknemlig for, før de sovner.
Denne boken kan brukes til mye, derfor anbefaler jeg deg å kjøpe en slik bok (gjerne i din favoritt farge, min er i rosa :-)) du kan få kjøpt rimelige bøker på Nille eller bokhandel. Jeg vil gi flere gode råd hvordan denne boken kan brukes utover vinteren.

Du lurer kanskje på hvordan denne treningen på mindfulness kan gjøre at jeg er så mye mer takknemlig nå enn det jeg var før?
Det skal jeg fortelle deg kort. Etter regelmessig trening (minst 10 minutter daglig i 8 uker) skjer det endringer i hjernen, dette er bevist gjennom forskningsresultater og skanning av hjernen. Det er i området prefrontal cortex at den største endringen skjer.

Men jeg jobber ikke bare med mindfulness, jeg bruker også mange teknikker i forhold til jobben min som mental trener. Og da er denne boken en fin måte å jobbe på.

Mindfulness trenes det på å være her og nu – å leve livet NÅ.

Mental trening trenes det på å strukturer sin hverdag, lære av feil, sette seg nye mål og nå de.

Begge metodene handler om bevisstgjøring og er kraftfulle på hver sin måte, men sammen blir det «magi». Derfor har jeg nå satt opp årets siste kurs som handler om begge teknikkene. Dette kurset går i Sande, bor du i nærheten så ta kontakt. Kurset heter:
Bli din beste versjon med mental trening og mindfulness. Jeg gleder meg til å starte på denne reisen med nye kursdeltakere neste uke. Ønsker du det samme, men kan ikke gå på kurs, da kan du jo starte med å finne tre ting du er takknemlig for i dag.

Lykke til!

Varm høst klem fra
Mona

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *