Treningsleir eller sommerferie??

Endelig var dagen kommet – 3 uker med ferie sto foran oss. De to ukene i forkant hadde jeg ikke trent… Årsak: Ferie måned på treningssenteret:

Ikke det at senteret var stengt, men instruktørene hadde ferie. De vanlige timene som jeg greide å få kroppen min med på, var nå ikke et alternativ. Jeg kunne selvsagt ha trent likevel på alle de flotte apparatene, men så flink greide jeg ikke å være. Jeg innrømmer det, jeg er ennå ikke blitt så glad i trening at det er noe jeg må ha i livet. Jeg har ikke gitt opp, målet mitt er der ennå å få trening under huden like naturlig som alt annet jeg gjør.

Det viser jo egentlig hvor lite som skal til for at jeg sluntrer unna. Også den andre unnskyldningen jeg hadde var at min lille hund Lykke var blitt alvorlig syk, hun måtte passes på hele tiden. Den jobben tok jeg.

Lykke er syk

Hvordan skulle jeg komme i gang igjen? Det var det store spørsmålet. Egentlig burde det ikke være så vanskelig, for selv om jeg ikke har greid å få trening inn i mitt hverdagsliv så har jeg alltid vært i aktivitet på ferie.
Jeg nevnte dette for PT litt tidligere i sommer, og akkurat det hadde han ikke hørt før «aktiv på ferie, men ikke i hverdagen!»

Jeg satt på flyet ned til Spania – jeg som egentlig ikke liker varmen, jeg liker ikke å ligge hele dagen på stranda eller ved bassenget. Jeg liker ikke å spise sene middager og drikke alkohol hver dag (av og til helt klart JA, men ikke hver dag). Nei, det er ikke meg, men likevel sitter jeg på dette flyet med tre uker i varmen foran meg. Tankene mine går tilbake ett år – da var det over 40 grader her nede – for varmt – for sliten – orket ikke noe. Jeg krysser fingrene for at det ikke vil bli like høye temperaturer i år. ☺

De første dagene skulle vi være sammen med familien, og det positive var at min svigerinne liker å stå opp om morgenen og å være i aktivitet. Så mens de andre lå i sin dypeste søvn, tok vi på oss treningstøy, festet vannflaske i belte rundt livet og dro av sted.

Mona sitter og nyter en stille morgen
Morgenstund langs kysten i Spania

Det er noe helt spesielt å stå opp tidlig, stillheten, luften – alt er liksom så annerledes. Vi hadde flere veier å velge mellom. Noen ganger gikk vi ned til saltsjøen og opp igjen. Dette var en tur med litt bakker, som gjorde at pulsen steg noen hakk – kjente det godt i ben og rumpe. Andre ganger gikk vi langs havet, og her var vi ikke alene! Utrolig mange fornøyde og glade mennesker som gikk, løp eller syklet her.

Noen ganger var vi også flinke til å ta styrketrening når vi kom hjem, deretter en dusj og frokost med de andre. For en herlig start på en dag spør du meg. Midt på dagen, når solen var på det varmeste, ja da ble det ofte en ”powernapp” i skyggen. Deilig å bare slappe av.

Etter 4 dager dro den delen av familien og min mann kom nedover. Han liker også å være i aktivitet, men er ikke så glad i å stå opp tidlig. Men han ble med på tur hver eneste dag. På spøk sa han ”Mona, er vi på treningsleir eller sommerferie?” Ja, takk begge deler svarte jeg.

Vi hadde hyggelige morgenstunder, vi syklet langs kanalen – her var det ikke noen bakker, bare flatt så langt du kunne se. Vi behøvde ikke være redde for trafikk eller dårlige, hullete veier. Nei, Spanjolene har virkelig skjønt dette med sykkelstier (i hvert fall her vi var). Vi stoppet også og tok en kopp kaffe og nøt en stille stund.
IMG_3252

Har du vært i aktivitet i sommer? Den Norske Turistforeningen har aldri registrert så mange mennesker som har gått i den Norske fjellheimen før.
Hvorfor er det slik denne sommeren? Det er nok flere grunner til dette, utryggheten og terror ute i verden, den norske krona, usikkert arbeidsmarked- har kanskje gjort det til at flere ferierer i hjemlandet sitt.
Men jeg tror også at det er en økning av mennesker som ønsker en pause fra sosiale medier og det å være tilgjengelig. Stillheten og naturen gjør noe med oss, den gir oss energi på en helt annen måte enn en uke liggende på en strand i 40 varmegrader kan gi oss.

Vel tilbake til Norge ble vi møtt av tåke og regn. Det var kaldt – har høsten kommet alt? Det var ikke like enkelt å starte dagen med en lang gå eller sykkel tur – må ærlig innrømme at det stoppet helt opp..

Vet at nå er tiden inne for å sette mine ben på treningssenteret igjen, kjenner at jeg utsetter. Har så mange unnskyldninger….

Bra jeg har denne bloggen, målet mitt er at jeg starter neste uke. Da har jeg sagt det – puh, ingen vei tilbake.

Har du begynt din trening? Ikke? Sett deg et mål hvilken dato skal du starte igjen? For du har vel lyst til å ha god form? Er du fremdeles på ferie? Da anbefaler jeg å være litt i aktivitet. Du kan jo svømme i bassenget eller i havet (hvis du ikke er redd for haier da..:-) )
IMG_3166

Er du ferdig med ferie? Hvis ja, føler du deg uthvilt? Eller er du mer sliten enn noen gang? Våg å spør deg selv – hva er årsaken, hvorfor er det slik? For noen år siden ble jeg syk hver eneste ferie, det var en grunn til det..

Neste uke begynner hverdagen for veldig mange – det er skolestart – en fin mulighet til å komme igang igjen.

Gleder meg

Mona Steenberg Gran
Mental trener som prøver seg på treningsstudio

2 kommentarer til “Treningsleir eller sommerferie??

  1. Takk for flott beskrivelse. Jeg kjente en svak «sigende» motivasjon komme til meg også. Neste uke – for meg også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *