Det viktigste av alt får aldri plass i kalenderen min!

Dette er et utsagn jeg ofte hører fra mine kursdeltakere. Alle som går 8 ukers mindfulness- kurs får beskjed om å sette av 10 minutter hver eneste dag til en stund for stillhet og pust. Da de kommer tilbake etter en uke og jeg spør hvor mange som har fått satt av denne tiden, er det forbausende mange som ikke greier å sette av 10 minutter i løpet av døgnets 24 timer til en stille pause.

Hvordan kan dette være mulig?

Forrige uke hadde jeg også samtale med en leder, han fortalte meg følgende ”jeg har 120 ansatte – alle klarer fint å få satt noe på MIN agenda, bare en person mislykkes – og det er meg!”

Hva handler dette egentlig om?

Jeg har jo vært der selv, (selv om det akkurat nå føles det som et helt liv siden).  Jeg har vært der hvor jeg skyldte på tidsklemma, og alle oppgaver som det var så viktig at jeg gjorde. At kroppen skrek etter oppmerksomhet, det brydde jeg meg ikke om. Det var jeg som måtte trå til over alt (trodde jeg), i barnehage, skole, fritidsaktiviteter med barna, besteforeldre som måtte følges opp og ikke minst jobben som krevde 150%. Hvordan kunne jeg tenke på å sette av tid til meg selv, nei, det gikk ikke. Følte vel også at det var litt egoistisk, og den dårlige samvittigheten kom fort snikende hvis jeg ikke var i aktivitet. Spesielt hvis jeg satt meg ned et lite øyeblikk, da kom den dårlige samvittighetene og den indre kritikeren frem.

”Søvn og hvile var oppskrytt” det var det jeg tenkte, den gangen for lenge, lenge siden.

I dag vet jeg noe helt annet. Det å sette av tid til seg selv, til å lytte, reflektere og puste er noe av det viktigste vi kan gjøre for å få et bedre liv – og det er ikke egoistisk!

 Men det å sette av tid til å ta vare på våre egne behov, det krever at vi setter fokus på det. Det hjelper ikke å bare tenke på det, det må faktisk inn i timeplanen din. Vi vet alle at det som ikke står i timeplanen – det vil ikke skje.

Det krever enormt med vilje og disiplin for å ta beslutninger om sin egen timeplan.

Er du klar for en endring? Trenger du et puff for å sette av tid til deg selv, til dine behov? Hvis svaret ditt er ”Ja” så begynn med ett skritt av gangen.

Sett opp din timeplan – hvordan er dagen din i dag? Hvor mye tid bruker du på deg selv, familie, venner, jobb, trening, hobby etc.

Se på oversikten, er det slik du ønsker å ha det? Eller er det rom for forandring på din tid?

Det å legge inn litt tid til deg selv, kan gi deg en dypere forståelse og en mer positiv opplevelse av dagen. Du kan føle mer glede og ha mer energi.

Og du, slutt med dårlig samvittighet – den stjeler bare din energi!

 

 

 

 

 

Klem Mona Steenberg Gran

Mental trener

PS! Ønsker du å lære mer trykk gjerne på denne linken få 5 gode tips til mindre stress i hverdagen

 

2 kommentarer til “Det viktigste av alt får aldri plass i kalenderen min!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *