Zumba – hoftevrikk med heftige rytmer!

zumba4
Mandagsmorgen tenkte jeg å gjøre raskt unna treningen, planen var å bruke programmet som jeg hadde tidligere fått av PT – Tom.
Men som mye annet i mitt liv er det ikke alltid ting går som planlagt – den koselige damen bak skranken spurte ”du vil ikke prøve deg på Zumba i dag da?” Timen begynner om et øyeblikk. ..

Zumba – hørtes vanskelig ut – jeg nølte litt, tenkte at dette handler om dans i raskt tempo. Få med bena, hofter romper og lår etter trinn som får en til å miste all selvtillit. Jeg tenkte fort, skal -skal ikke?, men jeg hadde jo bestemt meg på å bevege meg utenfor komfort sonen. «ok, jeg blir med» sa jeg fort, før jeg skulle ombestemme meg.

Inne i salen var det fullt av fargerike damer i alle aldere – stemningen var munter – tross mandagsmorgen.

Jeg tenkte først å plassere meg bakerst, men var jo redd for å ikke se instruktøren. Jeg fortalte at dette hadde jeg ikke gjort før (mulig for mange år siden..) og om det var greit at at jeg sto foran? Instruktøren fleipet og lo med de andre damene – det var tydelig en god tone og mange som trente dette jevnlig.

Det er så deilig å kjenne når stemningen er god, man merker det faktisk veldig fort. Er du enig?
Hvis jeg kommer inn i en butikk og de ansatte ikke har en god kjemi så merker jeg det, selv om de ikke sier noen ting – rart hvordan man kan sanse slike skjulte stemninger.

Her var det ingen tvil om god stemning. Her skulle det danses, ristes og svinges slik at lår, hofter, romper og pupper fikk kjørt seg i høyt tempo.
Zumba 2
Musikken var høy (ikke for høy) og instruktøren svært engasjert og smilende. Det smittet – jeg tror jeg smilte gjennom hele timen.

Om jeg greide å følge med? Nei, ikke alltid, men hva gjorde vel det. Jeg koste meg, fikk opp pulsen og fikk vrikket på rompa og hoftene som jeg aldri hadde gjort før.

Har du lyst til å prøve Zumba time? Ikke ha for store forventninger til at du skal kunne alle dansetrinnene første gangen, tenk heller på å ha det gøy. Det gjorde jeg, og jeg hadde det gøy.

På nettsiden står det skrevet om Zumba:

Kondisjonstrening som varer i 55 minutter. Du gjør ulike danseøvelser inspirert av latinamerikansk dans og musikk. Dette er svært inspirerende trening som motiverer deg og forbrenner kalorier.

zumba2

zumba-gruppe

Har du ikke prøvd Zumba før – sjekk denne videoen – da skjønner du at rompe og lår får kjørt seg!!

Zumba på youtube

Del gjerne din opplevelse med meg .

Er du ny på min blogg så vit at jeg er mental trener og mindfulness instruktør som prøver ting jeg ikke har gjort før. Målet er å få trening under huden – like å gå inn på et treningssenter. Føler ennå ikke at det er naturlig, men jeg skal gi det en sjanse.

Er du interessert i temaet som jeg jobber med trykk på linken og jeg sender deg gratis 10 leksjoner.
Link til 10 steg til å bli mer kjent med temaene

Lag deg en god treningsuke på eller utenfor treningssenter ☺
mona_header
Mona Steenberg Gran
Mental trener og mindfulness instruktør

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *